Ik heb lang getwijfeld of ik op deze site een pagina over mijzelf zou toevoegen, aangezien Lichtgedachten niet over mij gaat, maar over jou. Het is echter wel belangrijk dat je weet wie je gedicht gaat schrijven, en daarom hier een klein stukje over wie ik ben en wat ik doe. Ik ben Martin Gijzemijter, schrijver, songwriter en dichter, en in 2014 ben ik begonnen met het publiceren van gedichten van vier regels op mijn Facebookpagina.

Wat begon als een leuk idee, groeide in rap tempo uit tot een pagina met meer dan honderdduizend volgers. Elke dag plaats ik op Facebook en op mijn website een gedicht over het leven, liefde, verlies en kracht. Door deze pagina ben ik in contact gekomen met duizenden mensen die behoefte bleken te hebben aan woorden om een gevoel te omschrijven. Naarmate de pagina groeide kreeg ik steeds meer aanvragen voor het schrijven van persoonlijke gedichten. Ik deed dat met liefde, maar al snel bleek dat niet meer te doen.

Zo is het idee van Lichtgedachten ontstaan. Deze pagina stelt mij in staat om mijn liefde voor woorden om te zetten in iets waarmee ik je kan helpen. De gedichten die je vindt op mijn Facebookpagina en op mijn website zijn gratis, die mag je altijd gebruiken als je ze nodig hebt. Via deze site kan ik echter iets persoonlijks schrijven voor jou, dat aansluit bij jouw specifieke gevoel. Daar ben ik niet alleen trots op, ik ben er ook ontzettend dankbaar voor.